Przetarg 7178731 - "Usługa cateringowa dla wychowanków internatu...

   
Analizuj Zamówienie 7178731 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-11-22
przedmiot ogłoszenia
"Usługa cateringowa dla wychowanków internatu Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Nisku w okresie od 2 stycznia 2020 r. do 2
6 czerwca 2020 r."

Przedmiotem zamówienia jest realizacja zadania pn: „Usługa cateringowa dla wychowanków internatu Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Nisku w okresie od 2 stycznia 2020 r. do 26 czerwca 2020 r. ”Przedmiot zamówienia to usługa polegająca na świadczeniu usług cateringowych polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu - na potrzeby wychowanków internatu – całodobowego wyżywienia składającego się z I śniadania, II śniadania, obiadu, podwieczorka i kolacji. 3.3. Zamawiający planuje, że:
• Dziennie należy dostarczyć posiłki dla około 103 wychowanków internatu,
• Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków.
Ewentualne zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy telefonicznie w dniu poprzedzającym do wspólnie uzgodnionej godziny.
• Dostawa posiłków będzie się odbywać począwszy od dnia 02 stycznia 2020 r. do
26 czerwca 2020 r, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki. Całodzienne wyżywienie dla około 80 osób całotygodniowo oraz dla około 23 osób od poniedziałku do czwartku całodzienne wyżywienie, natomiast w piątki lub dni poprzedzające dzień wolny dla około 23 osób bez podwieczorka i kolacji. • W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa posiłków odbędzie się o innych godzinach – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. • Wykonawca dostarczał będzie w pierwszy dzień tygodnia, tygodniowy jadłospis wraz z podaniem gramatury oraz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości posiłków zgodnie z przedstawionym jadłospisem. • Jadłospis tygodniowy winien mieć wyszczególnioną i zaznaczoną tłustym drukiem kaloryczność posiłków.
• Jadłospis winien posiadać wypisane składniki złożone produktów. • Posiłki muszą zawierać produkty ze wszystkich grup spożywczych. • Jeden raz w tygodniu powinna być ryba. • Jadłospis winien zawierać co najmniej 2 porcje mleka lub produktów mlecznych w ciągu dnia. • Jadłospis powinien zawierać co najmniej jedną porcję z grupy: mięso, jaja, orzechy, nasiona strączkowe w ciągu dnia. • Warzywa lub owoce powinny być podawane do każdego posiłku tj. do 5 posiłków w ciągu dnia. • Co najmniej 1 porcja produktów zbożowych podawana do śniadania, obiadu i kolacji. • W ciągu tygodnia nie można podawać więcej niż 2 porcje potrawy smażonej. • Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
• Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 29 czerwca 2010 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz Rozporządzeniem z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach obowiązuje we wszystkich placówkach oświaty. • Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie
z zasadami racjonalnego żywienia młodzieży w wieku od 15 do 20 lat. • Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. • Do przygotowania posiłków przewidzieć różnorodność zaoferowanych surówek lub jarzyn. • Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. • Temperatura gorących posiłków powinna wynosić odpowiednio: - gorące zupy: +75oC, - gorące drugie dania: +63oC, • Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. • Posiłki winny być dostarczane do internatu środkiem transportu Wykonawcy dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia młodzieży, w specjalisty termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. • Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w obiekcie internatu realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. • Posiłki winny być podawane w naczyniach jednorazowych razem z workami do pakowania zużytych naczyń jednorazowych. • Wykonawca przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków wychowankom internatu. • Wykonawca zobowiązany jest do zabierania zużytych naczyń jednorazowych oraz sztućców i odpadów pokonsumpcyjnych a także utylizację odpadów i śmieci. • Wykonawca zobowiązany jest do wyznaczenia stałego przedstawiciela odpowiedzialnego za kontakt z Zamawiającym. • Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie młodzieży przed Państwowym Wojewódzkim Inspektorem Sanitarnym. • W celu realizacji umowy, Wykonawcy zostaną udostępnione w internacie pomieszczenia niezbędne do wydawania posiłków oraz odbioru brudnych naczyń. • Wykonawca ponosi wszelkie szkody poniesione w trakcie użytkowania udostępnionych pomieszczeń. • Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu, transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionej młodzieży.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55524000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10473894 2024-04-30
godz. 10:00
Mazowieckie „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny” Przedmiotem postępowania jest Usługa cateringowa – ...
10473847 2024-04-30
godz. 12:30
Podkarpackie Przygotowania i dostarczenia posiłków (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Staniszewskiem – CZĘŚĆ I I. Szczegółowy zakres zamówienia:1. Usługa obejm...
10474814 2024-05-02
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji...
10487373 2024-05-06
godz. 09:00
Opolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie, usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i sukcesywnym dostarczaniu posiłków na potrzeby Zamawiającego na terenie miasta Opole. 2. ...
10491785 2024-05-06
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w postaci przerwy kawowej wraz z dowozem oraz dwudaniowego obiadu z napojem wraz z dowozem, w każdy dzień szkoleń odbywając...
10481523 2024-05-06
godz. 12:00
Opolskie Organizacja zbiorowego żywienia w ilości 3 posiłków dziennie dla praktykantów oraz członków załogi na statku szkolnym Major Sucharski w terminie od 21.06.2024 r. do 06.07.2024 r.
10505026 2024-05-08
godz. 09:00
Świętokrzyskie ZP/498/2024 Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w PdOZ KPP Starachowice (numer postępowania ZP/498/2024) PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Us...
10491256 2024-05-10
godz. 12:00
Łódzkie Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków pacjentom, prowadzenie stołówki szpitalnej wraz z dzierżawą pomieszczeń i sprzętu Przedmiotem zamówienia jest ś...
10461608 2024-05-17
godz. 14:00
Małopolskie Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki, znajdujących się w budynku Sądu Rejonowego w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 13 w Zakopanem
10457573 2024-05-27
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla uczniów publicznych placówek oświatowych w roku szkolnym 2024/2025 Opis Przedmiotu Zamówienia