Zlecenie 6959444 - Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla dzieci i...

   
Zamówienie 6959444 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-08-13
przedmiot zlecenia
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla dzieci i młodzieży do szkół z terenu gminy Siemkowice od 02.09.2019r. - 26.06.2020 r.
w formach i ilościach określonych przez zamawiającego.
Prognozowana ilość dzieci:
• Szkoła Radoszewice - 30
• Szkoła Lipnik - 25 Ogółem ok. 55 dzieci.
Prognozowana ilość dzieci może ulec zwiększeniu bądź zmniejszeniu, o czym Zlecający powiadomi Wykonawcę.
2. Zamówienie obejmuje przygotowanie posiłków zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, ze szczególnym uwzględnieniem Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach ( Dz. U. z 2016 r., poz. 1154). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności.
3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i dostarczania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP.
4. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis (posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu jednego tygodnia). Do złożonej oferty Wykonawca dołączy proponowany jadłospis na okres jednego miesiąca z podaniem składników wagowych i kaloryczności posiłków.
5. Zamawiający oczekuje przygotowania jednego gorącego posiłku w postaci: 2 dni w tyg. zupa z wkładką mięsną (podana z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) i 3 dni tzw. drugie danie z surówką - w tygodniu dla każdego dziecka. Dopuszcza się również na drugie danie: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety.
6. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml.
7. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) 200 g, mięso 100 g i surówka 150 g.
8. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal.
9. Posiłki powinny być przygotowane w każdym dniu bezpośrednio przed wydaniem, o temperaturze spożywania: zupa 75°C, gorące drugie danie 65 °C.
10. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone z zastosowaniem dużej ilości warzyw i owoców, przy umiarkowanym stosowaniu cukru i soli.
11. Posiłki muszą być sporządzone z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory wysoko przetworzone.
12. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych.
13. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć posiłki, transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków (żywności).
14. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie temperatury oraz jakości pożywienia.
15. Wykonawca zapewnia naczynia - talerze, sztućce.
16. Brudne naczynia zabierane będą przez wykonawcę i przywożone czyste - zgodnie z przepisami wyparzone. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków.
17. Wykonawca zobowiązany jest do ustalania harmonogramu dostarczania posiłków (dni, godziny i ilość posiłków w danym dniu) z Dyrektorami w/w szkół.
18. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem i dostarczany Kierownikowi Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemkowicach a także Dyrektorom do szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwag przez Wykonawcę.
19. Wykonawca powinien zaoferować cenę zawierającą w sobie wszystkie nośniki kosztów (również transportu) dla okresu wykonania zamówienia
20. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
21. Zamawiający nie dopuszcza zmiany ceny zakupu w trakcie trwania umowy.
22. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego przechowywania próbek żywności dla potrzeb badań żywności przez SANEPID zgodnie z § 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz.545 ze zm.).
23. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach, czy zajęcia w przedszkolu, do pomieszczeń wyznaczonych przez dyrektora placówki.
24. Zamawiający zastrzega sobie dostarczanie posiłków na 30 minut przed ich wydaniem. Dokładna godzina i ilość wydawanych posiłków w poszczególnych szkołach będzie ustalana bezpośrednio z dyrekcją szkół.
25. Zamawiający zastrzega, że dzienna ilość dostarczanych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10371684 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia gotowych potraw oraz zapewnienia obsługi dla ok. 100 osób w dniu 1 maja 2024 r. i ok. 100 osób w dniu 2 maja 2024 r. podc...
10396621 2024-04-08
godz. 23:59
Wielkopolskie ROPS.XII.2205.4.2024 Szacowanie wartości usługi cateringu w subregionie pilskim PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Świadczenie usług cateringowych Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usł...
10452028 2024-04-25
godz. 08:00
Małopolskie Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cateringowych podczas spotkań organizowanych przez Wydział Polityki Społecznej i Zdrowia w roku 2024 i 2025 o...
10469202 2024-04-28
godz. 23:59
Śląskie Śląskie Centrum Profilaktyki i Psychoterapii realizujące projekt pn. „Strefa Transformacji w Rudzie Śląskiej 2.0” dla Priorytetu: FESL.10.00 – Fundusze Europejskie na transformacj...
10472599 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa realizowana w ramach projektu 5FUT13, pn. Effect of a low-FODMAP diet for the management of irritable bowel syndrome in children: a randomized controlled trial, polegającej na: przy...
10474572 2024-04-30
godz. 09:00
Zachodniopomorskie „Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników demonstracji – ZBOŻA , WARZYWA podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych" ...
10480615 2024-04-30
godz. 13:00
Podkarpackie Świadczenie usługi restauracyjnej (cateringowej) -przerwy kawowej oraz obiadokolacji dla uczestników konferencji naukowej realizowanej w ramach projektu pt. „Etos nauczyciela. Rozmowy o...
10490772 2024-05-06
godz. 11:00
Mazowieckie Wyłączna obsługa gastronomiczna podczas Dni Gąbina 2024
10500504 2024-05-10
godz. 09:00
Łódzkie Zapewnienie gorącego posiłku w ramach realizacji projektu „Aktywna przemiana” 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa na koszt własny gorących posiłków jednodaniow...
10498467 2024-05-13
godz. 11:00
Mazowieckie Organizacja spotkań stacjonarnych oraz zakontraktowanie ekspertów i moderatorów w projekcie „Mentoring dla firm w trudnościach jako metoda podnoszenia kompetencji przedsiębiorczych”...