Zlecenie - Opracowanie składu i sposobu produkcji skoncentrowanych...
(zakończone) | Zamówienie 6399822|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2018-11-09 |
przedmiot zlecenia | Opracowanie składu i sposobu produkcji skoncentrowanych produktów spożywczych przeznaczonych dla sportowców szczególnie uprawiając ych sporty ekstremalne Celem zapytania ofertowego jest zakup usługi prowadzącej do wytworzenia wartości niematerialnych i prawnych dotyczących opracowania składu i sposobu produkcji skoncentrowanych produktów spożywczych przeznaczonych dla sportowców szczególnie uprawiających sporty ekstremalne, w tym: 1. Zaprojektowanie składu recepturowego i wartości odżywczej produktów o niskiej aktywności wody i niskiej masie przeznaczonych dla sportowców głównie uprawiających sporty ekstremalne. 2. Opracowanie składu recepturowego i sposobu produkcji skoncentrowanych potraw pokrywających zapotrzebowanie organizmu obciążonego dużym wysiłkiem fizycznym na najważniejsze składniki odżywcze. 3. Opracowanie przykładowych wersji produktów oraz ocena ich cech jakościowych i trwałości przechowalniczej wraz z doborem odpowiednich opakowań tak aby zajmowało jak najmniej miejsca zarówno przed użyciem jak i po, dążąc do zminimalizowanej ilości odpadów. Cel zamówienia Celem zapytania ofertowego jest zakup usługi prowadzącej do wytworzenia wartości niematerialnych i prawnych dotyczących opracowania składu i sposobu produkcji skoncentrowanych produktów spożywczych przeznaczonych dla sportowców szczególnie uprawiających sporty ekstremalne, w tym: 1. Zaprojektowanie składu recepturowego i wartości odżywczej produktów o niskiej aktywności wody i niskiej masie przeznaczonych dla sportowców głównie uprawiających sporty ekstremalne. 2. Opracowanie składu recepturowego i sposobu produkcji skoncentrowanych potraw pokrywających zapotrzebowanie organizmu obciążonego dużym wysiłkiem fizycznym na najważniejsze składniki odżywcze. 3. Opracowanie przykładowych wersji produktów oraz ocena ich cech jakościowych i trwałości przechowalniczej wraz z doborem odpowiednich opakowań tak aby zajmowało jak najmniej miejsca zarówno przed użyciem jak i po, dążąc do zminimalizowanej ilości odpadów. Przedmiot zamówienia Opracowanie gamy produktów 6-8, mających na cele dostarczyć dzienne zapotrzebowanie możliwie jak największej ilości wartości odżywczych dla osób uprawiających sporty ekstremalne, w tym wyprawy wspinaczkowe i alpinistyczne, wyprawy długookresowe itp. 1. Zaprojektowanie składu recepturowego i wartości odżywczej produktów o niskiej aktywności wody i niskiej masie przeznaczonych dla sportowców głównie uprawiających sporty ekstremalne. 2. Opracowanie składu recepturowego i sposobu produkcji skoncentrowanych potraw pokrywających zapotrzebowanie organizmu obciążonego dużym wysiłkiem fizycznym na najważniejsze składniki odżywcze. 3. Opracowanie przykładowych wersji produktów oraz ocena ich cech jakościowych i trwałości przechowalniczej wraz z doborem odpowiednich opakowań tak aby zajmowało jak najmniej miejsca zarówno przed użyciem jak i po, dążąc do zminimalizowanej ilości odpadów. 4. Opracowanie technologii produkcji wraz z doborem parametrów technicznych urządzeń linii do produkcji wyżej wymienionych produktów. Technologia, która zostanie opracowana ma być optymalna dla potrzeb zamawiającego i gotowa do wdrożenia do produkcji. |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
kody CPV | 15882000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |