Przetarg 7218135 - Dostawy w roku 2020 owoców i warzyw Przedmiotem...

   
Analizuj Zamówienie 7218135 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-12-09
przedmiot ogłoszenia
Dostawy w roku 2020 owoców i warzyw

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy asortymentu jak niżej:
Pakiet nr 1 warzywa
Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw Jedn. miary ilość
bakłażan 0,25 kg/szt. I-VII kg 213
bakłażan 0,25 kg/szt. VIII-XII kg 152
batat kg 260
bazylia doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 728
buraki czerwone I-XII kg 9195,6
cebula dymka szklarniowa II-IV Pęczek 267
cebula dymka XII-I Pęczek 186
cebula I-XII kg 717
cykoria sałatowa op.0,5 kg I-15.04, XII szt 464
czosnek I-XII szt 1670
kalarepa od I - IV,XII szt 2301
kapusta czerwona (średnia waga 1,5-2,0 kg) I-XII kg 832
kiełki roślinne opak. 250 g I-XII (rzodkiewka, brokuł, fasolka, lucerna) opk. 128
koperek I-IV,XII pęczki 1519
kukurydza kolby VIII-IX szt 575
lubczyk doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312
majeranek doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312
marchew I-XII kg 11573
mięta doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 208
ogórki zielone I - VI kg 906
ogórki zielone VII-XII kg 922,5
oregano doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312
papryka czerwona I - VII kg 963,3
papryka czerwona VIII-XII kg 618,6
papryka czerwona do mrożenia VIII-X kg 240
pieczarki I-XII kg 364
pietruszka- korzeń (średnia waga 0,3 kg/szt) I-III kg 110
pietruszka- korzeń (średnia waga 0,3 kg/szt) IV-VII kg 147
pietruszka- korzeń (średnia waga 0,3 kg/szt) VIII-XII kg 185
pomidory I - VI,XI-XII kg 1339,5
pomidory VII-X kg 800,8
por I - V 0,2-0,4 kg/szt szt 906
roszponka I-XII szt 936
rozmaryn doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 104
rukola I-XII szt 936
rzodkiew biała (średnia waga 0,5 kg)IX-XII kg 121
sałata od I -15.IV szt 1995
seler - korzeń (średnia waga 0,5 kg/szt)I-III kg 91
seler - korzeń (średnia waga 0,5 kg/szt)IV-VII kg 122
seler - korzeń (średnia waga 0,5 kg/szt)VIII-XII kg 152
seler naciowy I-V ,XII szt 1348
tymianek doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312
ziemniaki I-XII kg 1470

Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane , jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia.

Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone.

Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte.

Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą.

Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.

Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej.

Bataty bulwy o różnych formach: bataty podłużne, okrągłe, wrzecionowate czy też walcowate. Bulwy o długości od 8 cm do 20 cm. Ich skórka jawi się gamą barw sięgającą od purpurowej, brązowawej lub żółtawej po białawą. Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe,

Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią.

Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała, liście obcię¬te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni¬ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ).
Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.
Sałata - sałaty całe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści,
o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 g.
Por - cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg.
Seler naciowy – cały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony, o regularnym kształcie, o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane. .
Kolby kukurydzy cukrowej – świeże , kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie.
Kiełki roślinne – opakowania 250 g.
Bazylia–doniczka opakowana; Oregano doniczka opakowana; Tymianek doniczka opakowana; Majeranek doniczka opakowana; Rozmaryn doniczka opakowana;
Mięta doniczka opakowana; Lubczyk doniczka opakowana
Rukola i roszponka: opakowania 100g.

Wszystkie warzywa powinny być:
Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte, posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak.
Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.
Opakowania muszą być wolne od ciał obcych (sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp.)
W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane.
Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy.
W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.
Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00.
Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.

Pakiet nr 2: owoce
Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw Jedn. miary ilość
Avocado zielone I-XII; waga szt. min. 200 g Szt
Ananas waga min. 1,5 kg I-XII Szt
Arbuz VII-X Kg
Banany I-XII Kg
Brzoskwinie VII-X Kg
Cytryny I-XII Kg
Granaty waga min. 400g I-XII Szt
Grejpfruty I-XII Kg
Gruszki I-XII Kg
Kiwi waga min. 50g; I-XII Szt
Mandarynki I-IV, XI-XII Kg
Mango waga min. 300g; I-XII szt
Melon I-XII Kg
Morele 15.VI-15.X Kg
Papaja waga min. 400g I-XII Szt
Pomarańcze I-XII Kg
Winogrona I-XII Kg
Jabłka deserowe kl. I, średnica poprzeczna min. 7 cm I-XII Kg



Wymagania jakościowe dla owoców :
Jabłka różne odmiany deserowe, powinny być jędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone, czyste.
Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu.

Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.

Wszystkie owoce powinny być świeże i czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, bez oznak wysuszenia, nie zaparzone, posiadać charakterystyczny kształt, barwę i zapach
adekwatne do odmiany.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym smaku i zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.

Dotyczy wszystkich pakietów:

1) Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego.
2) Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.
4) Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania, nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym.
5) Wykonawca zapewnia terminowość dostaw, a ewentualne przeszkody zaistniałe po stronie Wykonawcy lub producenta nie mogą wpłynąć na terminowość dostaw.
6) Częstotliwość dostaw: nie częściej niż 2 razy w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym.

7) Wykonawca ponosi koszty transportu i ubezpieczenia przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego. Odbiór przedmiotu umowy następować będzie w Magazynie Zamawiającego, w godzinach od 7.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku.

8) Przedmiot umowy powinien być przez Wykonawcę opakowany w sposób zapobiegający jego przypadkowemu uszkodzeniu.
9) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa dokumentów.
10) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak w umowie.



ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Pakiet nr 1 warzywa
Pakiet nr 1 warzywa Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw Jedn. miary ilość bakłażan 0,25 kg/szt. I-VII kg 213 bakłażan 0,25 kg/szt. VIII-XII kg 152 batat kg 260 bazylia doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 728 buraki czerwone I-XII kg 9195,6 cebula dymka szklarniowa II-IV Pęczek 267 cebula dymka XII-I Pęczek 186 cebula I-XII kg 717 cykoria sałatowa op.0,5 kg I-15.04, XII szt 464 czosnek I-XII szt 1670 kalarepa od I - IV,XII szt 2301 kapusta czerwona (średnia waga 1,5-2,0 kg) I-XII kg 832 kiełki roślinne opak. 250 g I-XII (rzodkiewka, brokuł, fasolka, lucerna) opk. 128 koperek I-IV,XII pęczki 1519 kukurydza kolby VIII-IX szt 575 lubczyk doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312 majeranek doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312 marchew I-XII kg 11573 mięta doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 208 ogórki zielone I - VI kg 906 ogórki zielone VII-XII kg 922,5 oregano doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312 papryka czerwona I - VII kg 963,3 papryka czerwona VIII-XII kg 618,6 papryka czerwona do mrożenia VIII-X kg 240 pieczarki I-XII kg 364 pietruszka- korzeń (średnia waga 0,3 kg/szt) I-III kg 110 pietruszka- korzeń (średnia waga 0,3 kg/szt) IV-VII kg 147 pietruszka- korzeń (średnia waga 0,3 kg/szt) VIII-XII kg 185 pomidory I - VI,XI-XII kg 1339,5 pomidory VII-X kg 800,8 por I - V 0,2-0,4 kg/szt szt 906 roszponka I-XII szt 936 rozmaryn doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 104 rukola I-XII szt 936 rzodkiew biała (średnia waga 0,5 kg)IX-XII kg 121 sałata od I -15.IV szt 1995 seler - korzeń (średnia waga 0,5 kg/szt)I-III kg 91 seler - korzeń (średnia waga 0,5 kg/szt)IV-VII kg 122 seler - korzeń (średnia waga 0,5 kg/szt)VIII-XII kg 152 seler naciowy I-V ,XII szt 1348 tymianek doniczka opakowana I-IV,XI-XII szt 312 ziemniaki I-XII kg 1470 Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane , jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia. Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone. Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte. Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą. Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej. Bataty bulwy o różnych formach: bataty podłużne, okrągłe, wrzecionowate czy też walcowate. Bulwy o długości od 8 cm do 20 cm. Ich skórka jawi się gamą barw sięgającą od purpurowej, brązowawej lub żółtawej po białawą. Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią. Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała, liście obcię¬te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni¬ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ). Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Sałata - sałaty całe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 g. Por - cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg. Seler naciowy – cały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony, o regularnym kształcie, o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane. . Kolby kukurydzy cukrowej – świeże , kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie. Kiełki roślinne – opakowania 250 g. Bazylia–doniczka opakowana; Oregano doniczka opakowana; Tymianek doniczka opakowana; Majeranek doniczka opakowana; Rozmaryn doniczka opakowana; Mięta doniczka opakowana; Lubczyk doniczka opakowana Rukola i roszponka: opakowania 100g. Wszystkie warzywa powinny być: Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte, posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Opakowania muszą być wolne od ciał obcych (sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp.) W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób.

Część nr: 2 Nazwa: Pakiet nr 2 owoce
Pakiet nr 2: owoce Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw Jedn. miary ilość Avocado zielone I-XII; waga szt. min. 200 g Szt Ananas waga min. 1,5 kg I-XII Szt Arbuz VII-X Kg Banany I-XII Kg Brzoskwinie VII-X Kg Cytryny I-XII Kg Granaty waga min. 400g I-XII Szt Grejpfruty I-XII Kg Gruszki I-XII Kg Kiwi waga min. 50g; I-XII Szt Mandarynki I-IV, XI-XII Kg Mango waga min. 300g; I-XII szt Melon I-XII Kg Morele 15.VI-15.X Kg Papaja waga min. 400g I-XII Szt Pomarańcze I-XII Kg Winogrona I-XII Kg Jabłka deserowe kl. I, średnica poprzeczna min. 7 cm I-XII Kg Wymagania jakościowe dla owoców : Jabłka różne odmiany deserowe, powinny być jędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone, czyste. Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu. Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane. Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce. Wszystkie owoce powinny być świeże i czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, bez oznak wysuszenia, nie zaparzone, posiadać charakterystyczny kształt, barwę i zapach adekwatne do odmiany. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym smaku i zapachu, plamistość, zbyt małe owoce. Dotyczy wszystkich pakietów: 1) Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. 2) Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia. 4) Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania, nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. 5) Wykonawca zapewnia terminowość dostaw, a ewentualne przeszkody zaistniałe po stronie Wykonawcy lub producenta nie mogą wpłynąć na terminowość dostaw. 6) Częstotliwość dostaw: nie częściej niż 2 razy w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. 7) Wykonawca ponosi koszty transportu i ubezpieczenia przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego. Odbiór przedmiotu umowy następować będzie w Magazynie Zamawiającego, w godzinach od 7.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku. 8) Przedmiot umowy powinien być przez Wykonawcę opakowany w sposób zapobiegający jego przypadkowemu uszkodzeniu. 9) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa dokumentów. 10) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak w umowie.


****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 540268811-N-2019 z dnia: 2019-12-10
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: II
Punkt: 4
W ogłoszeniu jest:
bazylia doniczka opakowana I-IV, XI-XII
lubczyk doniczka opakowana I-IV,XI-XII
majeranek doniczka opakowana I-IV,XI-XII
mięta doniczka opakowana I-IV,XI-XII
oregano doniczka opakowana I-IV,XI-XII
tymianek doniczka opakowana I-IV,XI-XII

W ogłoszeniu powinno być:
bazylia doniczka opakowana I-XII
lubczyk doniczka opakowana I-XII
majeranek doniczka opakowana I-XII
mięta doniczka opakowana I-XII
oregano doniczka opakowana I-XII
tymianek doniczka opakowana I-XII



Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: II
Punkt: 4
W ogłoszeniu jest:
Asortyment na 2019
W ogłoszeniu powinno być:
Asortyment na 2020
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3211200, 3212100, 3220000, 3221111, 3221112, 3221113, 3221230, 3221240, 3221270, 3221310, 3222110, 3222113, 3222117, 3222220, 3222230, 3222240, 3222321, 3222322, 3222332, 3222340, 15332180, 15872300
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10380391 2024-04-26
godz. 11:00
Wielkopolskie Dostawy artykułów spożywczych do placówek Poznańskiego Zespołu Żłobków. Szczegółowy opis przedmiotu zmówienia zawarto w Formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy....
10483498 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie 16-W6-2024 Dostawa wody mineralnej butelkowej 1,5 l - POZNAŃ PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Gazowana woda mineralna butelkowa 1,5 l - Cisowianka Zgodnie z Zał. nr 1 OPZ - poz. 1 (tabela) - Wo...
10457705 2024-04-29
godz. 10:00
Mazowieckie Sukcesywna dostawa mrożonek dla jednostek Centrum Usług Logistycznych, 3 części Część 1: Dostawa mrożonek do jednostek CUL w Międzyzdrojach i Dziwnowie Część 2: Dostawa mro...
10344619 2024-04-29
godz. 10:30
Kujawsko-Pomorskie Dostawy: wędliny wieprzowe, wędliny drobiowe, mięso wieprzowe/wołowe i podroby wieprzowe, mięso drobiowe, ryby i przetwory rybne. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin...
10485248 2024-05-02
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywne dostawy ryb świeżych, mrożonych i przetworzonych oraz owoców morza wraz z transportem i rozładunkiem dla Oddziału Rewita Międzyzdroje -
10485846 2024-05-06
godz. 13:00
Śląskie Dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb kuchni Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Myszkowie – mięso, wędliny. Część 1: PAKIET NR 1: MIĘSO.Przedmiotem zam...
10380412 2024-05-07
godz. 09:00
Mazowieckie Dostawa warzyw świeżych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021. Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania.Przedmiotem zamówien...
10498953 2024-05-09
godz. 10:00
Dolnośląskie Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach Część 1: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, podrobów i przetworów mięsnych Część 2: Dostawa pro...
10485454 2024-05-09
godz. 10:00
Łódzkie Część 1: Dostawa jaj, ryb i drobiu Część 2: Dostawa jaj, ryb i drobiu Część 3: Dostawa jaj, ryb i drobiu SZP.271.20.2024
10480320 2024-05-23
godz. 09:00
Zachodniopomorskie Dostawa żywności na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności – na rzecz Zamawiającego i według jego bieżą...