Przetarg 12239332 - Dostawa żywności dla Przedszkola Miejskiego nr 16 w...

   
Analizuj Zamówienie 12239332
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-19
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności dla Przedszkola Miejskiego nr 16 w Bytomiu na rok 2026

Część 1: Dostawa art. spożywczych .Wszystkie artykuły muszą być oznakowane etykietą, na której będą widoczne: nazwa
artykułu, nazwa producenta, składproduktu, alergeny, termin przydatności do spożycia. Długoterminowe produktu winny posiadać datę ważności do spożyciamin 6m-cy od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Produkty sypkie powinny suche, I klasy, opakowania bezuszkodzeń . Makarony powinny być wyprodukowane z najwyższej jakości mąki durum , makaron który po ugotowaniu nieskleja się .

Część 2: Dostawa nabiału .Nabiał i produkty mleczarskie powinny być świeże, po otwarciu produktu powinny mieć dobry, świeży smak, sery nie mogąbyć zbrylone ,jogurty maja być gęste. Termin do spożycia nie może być krótszy niż 14 dni od dnia dostawy doZamawiającego dla produktów : twarogi, kefir ; nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla produktów : masło, śmietana, sery,serki, jogurty , drożdże

Część 3: Dostawa mięsa.Mięso musi być najlepszej jakości, świeże, nie rozmrażane, jędrne, pochodzące z produkcji krajowej, czyste, suche, oświeżym zapachu i barwie. Mięso wieprzowe powinno być jednolitego koloru, bez przebarwień, kolor od różowego doczerwonego, przekrojone mięso - jego konsystencja i zapach mają świadczyć o jego świeżości . Wędliny powinny byćpakowane w atmosferze próżniowej. Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od datydostawy dla Zamawiającego - dla wędlin, natomiast dla mięs 5 dni .

Część 4: Dostawa warzyw i owoców.Wszystkie warzywa i owoce muszą być najlepszej jakości, powinny być czyste, świeże, nie zwiędnięte, bez zewnętrznychuszkodzeń , bez oznak pleśni czy przemarznięcia o regularnym kształcie odpowiednim dla danego gatunku, powinny byćwolne od szkodników, zanieczyszczeń, bez oznak gnicia ; warzywa korzenne powinny być jędrne, nie popękane, niezwiędnięte, bez uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń dokonanych przez szkodniki, bez plam . Skórka w owocachpowinna być gładka, bez plam i uszkodzeń, owoc po przekrojeniu powinien być soczysty , bez oznak nieświeżości izepsucia. Ziemniaki powinny być zdrowe , suche, czyste bez ziemi, o jednolitym kształcie nieuszkodzone, bezwyrastających pędów.Warzywa liściaste – bez uszkodzeń, bez plam, o czystej zdrowej powierzchni.

Część 5: Dostawa mrożonek.Mrożone owoce i warzywa najlepszej jakości, I klasy, o ksztacie i barwie charakterystycznej dla danego produktu, sypkie niezbrylone. Wygląd ich nie może świadczyć o wcześniejszym rozmrożeniu i ponownym zamrożeniu. Mrożonki musząposiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy do Zamawiającego.

Część 6: Dostawa ryb.Ryby powinny być najwyższej jakości, pierwszego gatunku. Mrożone ryby - pojedyncze filety powinny być rozdzielone folią ,nie mogą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia. Ryby mrożone muszą być tak twarde aby zgięcie ich byłoniemożliwe. Końcówki i brzegi filetów nie mogą mieć widocznego wysuszenia, nienaturalnego przebarwienia i nieświeżegowyglądu. Makrela wędzona powinna być hermetycznie zamknięta. Termin przydatności do spożycia ryby mrożonej niekrótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego. Termin przydatności makreli wędzonej nie krótszy niż 21dni od daty dostawy do Zamawiającego.

Część 7: Dostawa pieczywa.Dostarczane pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego. Nie może być również mrożone ani rozmrażane poupieczeniu. Powinno być świeże , wypieczone nie wcześniej nić 6 godzin przed dostawą do Zamawiającego . Powinno byćchrupkie, nie gumiaste, nie przypalone, wyprodukowane z najwyższej jakości składników.

Część 8: Dostawa soków100% soki z owoców lub z koncentratu, bez dodatku cukru, syropu glukozowo- fruktozowego, bez substancji słodzących, konserwantów, barwników i aromatów (z wyjątkiem naturalnie występujących)

Część 9: Dostawa jaj.Zgodnie z klasą I A, jaja świeże,czyste, skorupki jaj oraz opakawanie w jakim są pakowane - nie uszkodzone. Jaja musząbyć oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, termin spożycia w dniu dostawy do Zamawiającego niekrótszy niż 21 dni. Towar musi spełniać normy techniczne i jakościowe jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiegoprawa dla produktów żywnościowych.

ZP.pm-16.12.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3220000, 15110000, 15200000, 15320000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze