Przetarg 7499856 - Dostawa pieczywa Numer referencyjny: D/Kw.2232.7.2020.ES 1....

   
Analizuj Zamówienie 7499856 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-05-25
przedmiot ogłoszenia
Dostawa pieczywa
Numer referencyjny: D/Kw.2232.7.2020.ES

1. Sukcesywnie dostawy pieczywa na potrzeby Aresztu Śledczego w Lubli
nie:
1) Chleb pszenno - żytni, gat. I – 131 400 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i mąki pszennej (mąka pszenna 750 – 70%, mąka żytnia 720 – 30 %) na kwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, bochenki o kształcie podłużnym, niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone ze śladami pleśni, skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, intensywność zabarwienia skórki na przekroju bochenka maleje w kierunku miękiszu, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku, miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury, nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli, smak i zapach typowy dla tego rodzaju chleba, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74103:1993, waga 1 sztuki 150g.
2) Chleb pszenny, gat. I – 547,50 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – smak: lekko słodki; zapach: czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: miękisz elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle powiązany ze skórką, bez zakalca i grudek mąki; barwa: skórka równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g.
3) Chleb razowy, gat. I – 711,75 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – (produkowany z mąki pszennej i mąki żytniej razowej), smak: charakterystyczny dla pieczywa razowego; zapach: swoisty dla rodzaju chleba, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: chleb wyrośnięty bez zapadłości na górnej części, spód przypieczony nie przypalony; skórka chropowata, lekko błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, barwa skórki brązowa do ciemnobrązowej, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g
4) Bułka tarta, gat. I – 521 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15893000-4. produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; postać: sypka bez grudek; barwa: od szarokremowej do złocistej, może być niejednolita; zapach: swoisty, bez obcych zapachów; smak: typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków; zgodna z normą PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999, zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba, metkowana jednostkowo, opakowanie papierowe lub foliowe o wadze od 1,0 kg do 5,0 kg.

W okresie od dnia 15 czerwca 2020 r. do dnia 15 września 2020 r. Zamawiający obliguje Wykonawcę aby pieczywo było dostarczane w woreczkach mikroperforowanych.

2. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia, jednak nie więcej niż 30%, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Dostawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Odbiorcę
3. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy, deklarowany przez producenta powinien wynosić co najmniej 3 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedstawienia dopuszczalnego/zalecanego terminu przydatności do spożycia na podstawie zleconych badań laboratoryjnych –przechowalniczych.
4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, w nieuszkodzonych opakowaniach, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, datę minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej – jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości, dane identyfikacyjne podmiotu, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo, warunki przechowywania.
5. Artykuły sypkie (bułka tarta) mają być niezbrylone.
6. Dostawca towaru na czas trwania umowy zapewni nieodpłatnie odpowiednie ilości koszy przeznaczonych do przechowywania chleba w magazynie żywnościowym Zamawiającego.
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach.
8. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany zgodnie z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy;
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
9. Dostawy realizowane będą od poniedziałku do soboty z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 8.00 – 10.00 do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej.
10. Zamawiający będzie akceptował faktury elektroniczne wysłane przez Wykonawcę za pośrednictwem Platformy Elektronicznego Fakturowania
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15811100
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10499996 2024-05-08
godz. 10:00
Lubelskie Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego dla Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Biłgoraju przez okres 12 miesięcy.
10506263 2024-05-08
godz. 12:00
Łódzkie Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich do naszej placówki.
10506184 2024-05-09
godz. 12:00
Mazowieckie Wynajem 10 ekspresów do kawy wraz z usługą serwisową oraz dostarczaniem kawy dla biur Urzędu m.st. Warszawy
10501227 2024-05-10
godz. 00:00
Zachodniopomorskie Sukcesywna dostawa wody mineralnej dla pracowników Rejonów GDDKiA O/Szczecin oraz Wydziału Technologii.
10511255 2024-05-10
godz. 12:00
Śląskie Zakup wody mineralnej gazowanej.
10503231 2024-05-13
godz. 09:30
Kujawsko-Pomorskie Dostawa jaj spożywczych w roku 2024 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) - sprawa numer 24/2024 ►Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj spożywczych w roku 2024 (maga...
10433247 2024-05-14
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Przedmiotem zamówienia jest: Zakup i dostawy mięsa oraz wędlin w 2024 r. z podziałem na dwie części zamówienia. Część zamówienia nr 1: Mięso i wędliny z mięsa czerwonego ( 45 p...
10509564 2024-05-14
godz. 08:30
Świętokrzyskie Dostawy jaj kurzych świeżych do Zakładu Karnego w Pińczowie Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy loco magazyn Zakładu Karnego w Pińczowie ul. 3 Maja 34, 28-400 Pińczów nw....
10512608 2024-05-14
godz. 09:59
Małopolskie POMIDORY SAN MARZANO -
10510633 2024-05-16
godz. 10:00
Małopolskie Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Bobrku (VII-XII 2024 r.) Część 1: Część 1 - Różne produkty spożywcze. Szczegółowy opis części 1 zawiera zał. nr 3/1 do SWZ - F...