Przetarg 6888629 - „Cykliczne dostawy mięsa i jego przetworów dla potrzeb...

   
Analizuj Zamówienie 6888629 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-07-10
przedmiot ogłoszenia
„Cykliczne dostawy mięsa i jego przetworów dla potrzeb Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli”
Numer referencyjny
: spr. 825 ZP/2019

1. Przedmiotem zamówienia są: „Cykliczne dostawy mięsa i jego przetworów dla potrzeb Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli” w okresie 6 miesięcy, licząc od daty podpisania umowy do siedziby Zamawiającego zgodnie z formularzem ofertowym (załącznik nr 1 do SIWZ), formularzem cenowym (Załącznik nr 3 do SIWZ), opisem przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 do SWIZ), oraz wymaganiami zawartymi w SIWZ.
2. Dostawy wraz z wniesieniem i rozładowaniem towaru odbywać się będą do Magazynu Kuchni Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli.
3. Oferowane towary muszą być świeże, niemrożone, dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty. Muszą być zgodne z opisem i wymaganiami zawartymi w opisie przedmiotu zamówienia załączniku nr 2 do SIWZ oraz SIWZ
4. Określone ilości są szacunkowe mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.
5. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie na koszt i ryzyko Wykonawcy, co najmniej 3 razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) w godzinach 6.00-8.00 wg zamówienia telefonicznego, które będzie złożone najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę do godz.13-tej.
6. Ilość dostarczonych artykułów powinna być zgodna z ilością na fakturze i potwierdzona przez pracownika magazynu Żywnościowego.
7. Dostawa niezgodna z zamówieniem będzie zwrócona dostawcy z koniecznością wymiany na właściwą.
8. Pakowanie:
A) Opakowanie jednostkowe: Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, zapewniać właściwą jakość produktu podczas całego okresu przydatności do spożycia, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, śladów pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach.
B) Opakowania transportowe
Opakowania transportowe powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych. Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach.
9. Znakowanie:
A) Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zgodna z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.).
B) Przedmiot dostawy winien być przebadany przez odpowiednią jednostkę Inspekcji Weterynaryjnej i oznakowany odpowiednią pieczątką.
10.Oświadczenie wg Załącznika nr 4 o dopuszczeniu do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy.
11.Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli środka transportu i pojemników do przewozu towaru pod względem czystości.
12. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli jakości przewożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości dostarczonych produktów. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia audytu u Wykonawcy.
13.W przypadku dysponowania przez Wykonawcę odpowiednim do tego celu sprzętem, Wykonawca dostarczy zapakowane próżniowo mięso i wędliny zgodnie z zamówieniem na okres świąteczny tj. więcej niż dwa dni wolne od pracy.
14.Pozostałe warunki zamówienia określa projekt umowy, stanowiący Załącznik nr 9 do SIWZ.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Zadanie nr 1 - Mięso wieprzowe, tłuszcze
Zadanie nr 1 - Mięso wieprzowe, tłuszcze zgodnie z załącznikiem nr 2 i nr 3 do SIWZ

Część nr: 2 Nazwa: Zadanie nr 2 - Wędliny wieprzowe
Zadanie nr 2 - Wędliny wieprzowe zgodnie z załącznikiem nr 2 i nr 3 do SIWZ.

Część nr: 3 Nazwa: Zadanie nr 3- Wędliny drobiowe
Zadanie nr 3- Wędliny drobiowe zgodnie z załącznikiem nr 2 i nr 3 do SIWZ.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10450844 2024-04-22
godz. 10:00
Zachodniopomorskie dostawa wody pitnej w folii i racji żywnościowych na wyposażenie tratw ratunkowych.
10484218 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie 17-W6-2024 Dostawa wody mineralnej butelkowej 1,5 l - LUBLIN PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Gazowana woda mineralna butelkowa 1,5 l - Cisowianka Zgodnie z Zał. nr 1 OPZ - poz. 1 (tabela) - Wod...
10497259 2024-04-30
godz. 09:00
Lubelskie Zakup i dostawa pepsi i soków Cappy, Tarczyn w ilości wskazanej w postępowaniu
10491581 2024-05-02
godz. 09:54
Śląskie Zakup wraz z dostawą mleka UHT 2% 500ml. PRZEDMIOT ZAPYTANIA: Mleko Łaciate UHT 2% 500ml- Mleko Łaciate UHT - Zawartość tłuszczu :2 %. - Pojemność: 500 ml - Producent: Spółdzielni...
10464278 2024-05-06
godz. 10:00
Zachodniopomorskie Dostawa przetworów owocowo-warzywnych oraz artykułów spożywczych sypkich dla Domu Pomocy Społecznej w Jarominie Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa przetwor...
10488059 2024-05-07
godz. 10:00
Opolskie ZP.261.179.2024 Zakup wraz z dostawą gotowych mieszanek mlecznych i preparatów do opieki ERAS na okres od 01.06.2024 do 31.05.2025 PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Mieszanki mleczne i preparaty...
10492697 2024-05-07
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 420 ‘Nasza Bajka' w Warszawie w 2024 r. Część 1: Część nr 1: Dostawa produktów ogólnospożywczych1) Krótki opis ...
10493727 2024-05-08
godz. 10:00
Podkarpackie 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj kurzych świeżych dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu. 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawi...
10498689 2024-05-13
godz. 10:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Kwidzynie, przy ul. Lotniczej 1, 82-500 Kwidzyn: L.p. Przedmiot zamówienia Ilość Jednostka...
10473639 2024-05-20
godz. 10:00
Mazowieckie Dostawa artykułów spożywczych – wody mineralnej na potrzeby BHP 4.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa wody mineralnej na potrzeby RZGW w Poznaniu.Szczegółowy opis wody mineralnej1...